RELAY ON

company

More than 75 years have passed

since 1938 when Mr. Athanassios K. Stratigopoulos 

read more

youtu

Η WIKUS ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 51 ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Η WIKUS-Sagenbafrik, γνωστή για τις ποιοτικές διμεταλλικές πριονοταινίες της οποίας έχουμε την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διάθεση για Ελλάδα & Κύπρο, ιδρύθηκε από τον Wilhelm Hubert Kullmann την 1η Οκτωβρίου 1958, λίγες εβδομάδες πριν τα τριακοστά του γενέθλια. Εν μέσω της αναπτυσσόμενης Γερμανικής οικονομίας, τα αδέρφια Wilhelm και Josef Kullmann, ο κος.Batzing και ένας μαθητευόμενος τεχνίτης ξεκινήσανε την κατασκευή των πριονοταινίων.

news7Οι "εγκαταστάσεις" της εταιρείας ήταν αρχικά, ένας στάβλος αλόγων στο Spangenberg, οι επονομαζόμενοι "Στάβλοι Bethlehem" (ως κατωτέρω φωτογραφία), που είχαν παρασχεθεί από έναν θείο για δωρεάν χρήση.

 

 

 

Το 2003, συμπληρώνοντας τα 45 χρόνια της, η WIKUS είναι ήδη η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία πριονοταινιών στην Ευρώπη, που παράγει και εξελίσσει πριονοταινίες κοπής μετάλλων ανάλογα με τα υλικά κατασκευής τους σε ποιότητες :

  • Απλές ανθρακούχου χάλυβα
  • Διμεταλλικές Μ42 & Μ51
  • Καρβιδίων -TCT
  • Με επικάλυψη διαμαντόσκονης

Εκείνη την περίοδο 450 υπάλληλοι εργαζόντουσαν σε χώρους παραγωγής άνω των 30.000 τμ, με ετήσια εργασιακή δυναμικότητα 4.500 τόνων χαλυβοταινιών και τζίρου πωλήσεων περίπου 70 εκ.€, εδραιώνοντας έτσι την WIKUS σε πάνω από 60 χώρες.

Η συνολική ζήτηση παγκοσμίως για πριονοταινίες με αιχμές καρβιδίου (TCT) προέλευσης Spangenberg συνεχίζει να αυξάνεται. Έτσι το 2005, οι χώροι παραγωγής επεκτείνονται σε επιπλέον 4.500 τμ, αφιερωμένα αποκλειστικά στην παραγωγή της σειράς FUTURA.
Η FUTURA με αιχμές οδόντωσης από καρβίδια (TCT) απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να κόψουν ιδιαίτερα δύσκολα υλικά αλλά και να επιτύχουν υψηλές αποδόσεις παραγωγής. Θεωρείται διεθνώς η νούμερα ένα πριονοταινία με καρβίδια (widia).

Συμπληρώνοντας τα 50 χρόνια της η WIKUS τηρώντας την υπόσχεσή της για συνεχή εξέλιξη παρουσίασε την νέα σειρά Χ3000.news8
Οι Χ3000, που είναι μια καινοτόμος εξέλιξη στο τομέα της απευθύνεται σε αυτούς μου μέχρι τώρα έκοβαν υλικά ιδιαίτερων απαιτήσεων με πριονοταινίες καρβιδίων.
Είναι κατάλληλη για δύσκολα υλικά όπως, χάλυβες κατασκευών, χυτοσίδηρος, χάλυβες θερμικά επεξεργάσιμους, βαθιάς εξέλασης, ειδικών κατασκευών, ανοξείδωτους και οξύμαχους, κράματα νικελίου αλλά και αλουμίνιο σε ράβδους ή πλάκες, χαλκό και ορείχαλκο.
Αποτελεί εξέλιξη των διμεταλλικών ταινιών, σημαντικά ανώτερη της ποιότητας Μ42.