RELAY ON

company

More than 75 years have passed

since 1938 when Mr. Athanassios K. Stratigopoulos 

read more

youtu

Εργασιακό περιβάλλον

Σ’ αυτό, σημαντικό ρόλο, παίζει το εργασιακό περιβάλλον.

Είναι πια απολύτως παραδεκτό, ότι τα καπναέρια που παράγονται, ειδικά κατά την  συγκόλλήση μετάλλων με τη χρήση ειδικών αερίων, όπως επίσης,  τα διαφόρου τύπου αέρια που εκλύονται κατά τη χύτευση, κοπή (παντογράφοι LASER) και γενικώς θερμική κατεργασία των μετάλλων είναι ιδιαιτέρως βλαβερά και προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό αυτών που εργάζονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Βασική, λοιπόν επιδίωξη πρέπει να είναι η αποτελεσματική απαγωγή καπναερίων – καυσαερίων – οσμών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προσωρινή ή μόνιμη βλάβη στην υγεία των εργαζομένων..

Η Ιταλική εταιρία CORAL Spa, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Α.Ε., εδώ και 30 χρόνια ασχολείται με την επιστημονική έρευνα και κατασκευή συσκευών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων προστασίας του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα:

  • Συστήματα φορητά και μόνιμης εγκατάστασης για την απαγωγή των καπναερίων που παράγονται κατά την ηλεκτροσυγκόλληση των μετάλλων.
  • Συστήματα απαγωγής καπναερίων και επικίνδυνων αερίων από κλειστούς χώρους, όπως δεξαμενές, αμπάρια πλοίων, κ.λ.π.
  • Συστήματα απαγωγής καπναερίων που παράγονται κατά την κοπή των χαλύβων με φλόγα (π.χ. παντογράφοι κοπής με οξυγόνο ή με πλάσμα).
  • Συστήματα απαγωγής αερίων που παράγονται κατά τη χύτευση των διαφόρων μετάλλων.
  • Θάλαμοι και καμπίνες

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις με κατάλληλα φίλτρα διαφόρων τύπων επιτυγχάνεται η απόδοση καθαρότητας στον αέρα με ποσοστό 98%.

Επίσης κατά την κατεργασία των μετάλλων σε CNC τόρνους, κέντρα κατεργασίας, ρεκτιφιέ κ.λ.π. η χρήση ψυκτικών υγρών, παράγει επικίνδυνα αέρια που περιέχουν εξαερωμένα λιπαντικά, τα οποία εισπνέονται από τους χειριστές.

Και σε αυτή την περίπτωση τα φίλτρα OIL LESS και OIL STOP του οίκου CORAL επιτυγχάνουν 98% κατακράτηση του λαδιού και απόδοση καθαρότητας του αέρα.

Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι αν αξιολογήσει κανείς την ωφέλεια στην υγεία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος, η απαιτούμενη δαπάνη για την εγκατάσταση του σωστού συστήματος είναι μηδαμινή.

 

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

 

ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ

Μηχανολόγος – Μηχανικός

Πανεπιστημίου Πατρών